Tips til den første daten

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Rødvin og stearinlys

For noen betyr ”date” noe med stearinlys og en flaske rødvin, og selv om både rødvin og stearinlys er kode for ”romantikk” for de aller fleste, så kan den type date fort bli enormt høytidlig.

La det være uforpliktende

Når man møtes ”fredag klokken 18 hjemme hos deg”, ligger det jo litt i kortene at daten skal fortsette til lørdag morgen – hvis altså kjemien mellom dere er der. Det kan være ganske så fint når man kjenner hverandre godt nok til at man vet at det er noe man har lyst til skal skje. Dog, siden du ikke vet om det er nok kjemi mellom dere, er det mye bedre å møtes over en uforpliktende kopp kaffe først. På en kaffedate er det ingen det blir pinlig for når man skilles etter en times snakk om løst og fast, om det ikke var grunnlag for mer enn det.

Velg et offentlig sted

I tillegg til at det er mange ting man kan kommentere på og snakke om når man er på et offentlig sted, så gir det også mulighet for at du kan få et innblikk i hvem personen du er på date med er. Hvis vedkommende klager over betjeningen på cafeen, eller er sur på tjeneren fordi det ikke var nok melk i kaffen, så vet du jo allerede at dette nok ikke er den personen du har lyst til å dra på en romantisk ferie sammen med i fremtiden. Hvis du er sikker på at den andre også syns det er god kjemi mellom dere, så kan du alltids foreslå at dere går videre sammen til et annet sted.

Gjør noe aktivt sammen

En annen måte å gjøre det lett og uformelt på er ved å gjøre noe aktivt sammen. Det er sånn sett likegyldig om dere går ut og bowler, drar til klatrehallen, til zoologisk hage eller noe helt annet. Når man gjør noe aktivt sammen, blir man bedre kjent med hverandre. Og man blir kjent med hverandre på en annen måte enn hvis dere bare sitter og drikker kaffe sammen. En aktiv første date gir mange muligheter for gode samtaleemner, i tillegg til at det ikke forventes at man snakker konstant.

Kom i god tid

Det er ganske så irriterende å sitte og vente en time på daten sin, fordi vedkommende har klemt avtalen inn rett etter jobb, og nå er han eller hun forsinket fordi det plutselig begynte å snø. Det er minst like irriterende å ha lagt en fantastisk makeup og satt håret helt perfekt, for deretter å være andpusten og altfor rødkinnet når man løper inn cafedøren. Det er ikke verden beste førsteinntrykk på en første date. En god første date starter med at man er 100 % til stede sammen med den andre. Det er selvsagt litt enklere når man ikke sitter og puster tungt etter en lengre løpetur.

Vær sikker på tid og sted

Hvis du foreslår et sted den andre ikke helt vet hvor er, så er det en god idé å sikre seg at vedkommende faktisk er sikker på hvor stedet er. Man kan alltids benytte seg av Google-maps, men det er mye mer høflig å forklare det skikkelig på den ordentlige måten.

Forbered daten din

Man skal ikke undervurdere forventningens gleder. Et godt tips til din første date, er at du forbereder deg ved å høre på noe musikk som får deg i godt humør. Snakk med tilfeldige mennesker du møter på veien, og husk å smil til alle. Og fortell ham gjerne at du gleder deg til at dere skal møtes.Daten din blir uansett helt sikkert glad for å få en sms dagen før dere skal møtes, hvor du forteller at du gleder deg.

Slapp av

Husk at meningen med den første daten er å se om det er et grunnlag for at dere skal på en andre og tredje date. Selvfølgelig vil du gjerne vise at du er interessert og gi et godt inntrykk, men egentlig handler jo dating ikke om å vise hvor kul man er, men derimot om å finne en passende partner. Slapp så av, og kos deg med å vite at det alltid er spennende å bli kjent med et nytt menneske.

Populære sider