Hvordan komme over eksen

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Hvordan komme seg over kjærlighetssorg

Hva gjør du hvis du fortsatt ikke klarer å gi slipp på eksen din, selv om han høyt og tydelig har sagt at dere aldri noensinne kommer til å bli sammen igjen? Vi kan nok bli enige om at det nærmest ikke er noe som er verre enn kjærlighetssorg. Det forhindrer oss i å nyte øyeblikket og gledene i livet fullt ut. Slik er det i hvert fall ofte. Kanskje du tenker på hva du kunne ha gjort annerledes, og om dere i så fall fortsatt ville være sammen? Hva hvis jeg var snillere, tynnere, klokere – ville han så ha meg?

Fortiden er alltid med

Eller kanskje det er fullstendig motsatt, og du banker hodet i veggen over at du har brukt så lang tid sammen med en mann som ikke var riktig for deg. Eller har du det sånn at når du så går inn i et nytt forhold, så har du kanskje vanskelig for å gi deg fullstendig hen til den nye kjæresten, fordi det siste forholdet fortsatt spøker i bakgrunnen? Uansett hva det er du henger fast i, så hindrer det deg i å komme viere. Uansett hvor mange venninner som forteller deg at det er på tide å komme seg videre, så lykkes det ikke. Så hva gjør man da? Svaret er kanskje ikke helt det du hadde regnet med. For du skal nemlig gi opp! Sannheten er nemlig at du aldri ”kommer deg over” fortiden din. Du kan komme deg over en utfordring, sjukdom, en oppgave – men ikke fortida di. Derfor hjelper det deg overhodet ikke å tro at du kan fikse, endre eller forandre fortiden. Livet er fullt av øyeblikk og opplevelser. Noen vil du huske tilbake på med glede, andre med smerte, og du kan ikke kontrollere fortiden din. Det du kan kontrollere, er hvor mye fortiden din skal prege nåtiden din. Så her er noen ting du skal gjøre hvis du overhodet ikke klarer å komme deg over eksen.

Lær av det gamle for å komme over kjærlighetssorgen

Uansett hvor mye du ønsker det, så har du ikke en tidsmaskin. Derfor kan du ikke forandre på det som allerede har skjedd. Du hadde drømmer om en fremtid med eksen, men den fremtiden finnes ikke lenger. Ofte er det vanskeligste ved et brudd ikke bruddet i seg selv, men at tankene om alt som kunne ha vært må forkastes. Så i stedet for å hate deg selv for alt det du gjorde feil i det gamle forholdet, skal du i stedet elske deg selv for alt det du har lært – og den lærdommen kan du ta med deg inn i det nye forholdet.

Lag lister

Når du har akseptert fortiden din, så er det viktig å beslutte seg for hva du skal gjøre nå, for når du beslutter deg for hvor du vil være om seks måneder, så er det også enklere å faktisk nå dit. Derfor skal du lage en liste med alle de tingene du kan se at du har lært i det tidligere forholdet ditt. En liste som gjør det tydelig hva du kan og bør tåle, og hva du ikke gidder å være med på neste gang. Sett en ring rundt alt det du gjerne vil ta med deg inn i det neste forholdet ditt. Deretter skal du spørre deg selv om hva du bør unngå for at du skal kunne gå inn i et nytt forhold med tillit. Det kan for eksempel være at du ikke behøver å alltid ha rett og kontroll, eller at du alltid absolutt skal klare alt selv.

Hva trenger jeg?

Deretter skal du tenke over hva du har behov for. Det kan for eksempel hende du skal være mer modig, mer sårbar eller mer grensesettende. I tillegg skal du finne ut av hvilke tiltak du trenger, og hva du skal gjøre for å kunne gå inn i et fremtidig forhold med tillit. Kanskje du bør dra på den ferien du alltid har utsatt, si opp jobben eller endelig begynne på det salsakurset. Det siste, og det viktigste, er at du skal beslutte deg for å ta ansvar for din egen lykke, og faktisk gjøre det du har besluttet deg for.

Populære sider